Ett år är förbi och år 2012 har varit ett väldigt händelserikt år. Jag tror att jag kan jämföra 2012 med år 2008 då jag tog kökrkort, gick på bal, tog studenten och började högskolan och mitt liv tog helt enkelt många steg framåt.
 
Så här kommer min resumé av 2012, häng med i svängarna!
 
Januari
Året började med att mitt examensarbete blev godkänt och jag fick min efterlängtade titel som jag kämpat för i 3½ år, utbildad och examinerad Lärare för grundskolans tidigare år, med inriktning språk och språkutveckling. Examensfest väntade och den gjorde mig inte besviken! Två dagar efter examen fick jag ett långtidsvikariat på min VFU skola (där jag hade praktik under utbildningen) så jag startade mina fem första veckor som utbildad där. Jag och Micke bestämde oss för att flytta ihop och hittade vår underbara lägenhet där vi som ett par av 6 fick veta dagen efter att vi fick lägenheten! Vi packade in hundarna i bilen och körde ner en helg till Helsingborg för att fira Mickes farmor. Sista dagen i månaden föddes min Frazze, examenspresenten till mig själv!
 
Februari
Arbetet på årbyskolan fortsatte nästan hela februari och jag trivdes som fisken i vattnet. Hundgallerian testade att öppna en källarbutik i huset och jag följde med som hejarklack/barnvakt när Carro ställde ut Dolly i Örebro. Den utställningen var det värsta jag har varit på då hundarna i princip satt på varandra i det lilla ridhuset. Jag och Micke kunde inte hålla oss utan beställde vår drömsoffa och handlade hem våra sängar, som tur är har man en mamma med stor källare! Mamma fyllde år och vi firade henne. Jag var hos Gertrud väldigt ofta och lärde känna min valp, eftersom jag varit väldigt mycket med hennes hundar och hjälpt till att ta hand om dom som välkomnar hennes tikar mig utan problem till sina valpar. 
 
Mars
En månad som var full med jobb och det dröjde inte länge innan jag fick flera vick på Årby så man kan nog sammanfatta att jag jobbade till största delen där! Jag hade en jobbig månad med min migrän och flertalet gånger som jag från kl 17 till morgonen efter. Fick ny migrän medicin efter som min migränmediccin gav mig magkatarr, jobbigt läge! Vi var på Carolina och Peters dotters dop, fina Jackline som var så duktig.Jag var medhjälpare till Madde på klubben och vi hade en tävlingslydnadskurs och jag lärde mig så otroligt mycket av att vara med Madde, som vanligt! Tarzan fyllde tre år och jag fick äran att följa med Gertrud, Frazze och hans systrar till veterniärbesiktningen. Jag kommer aldrig glömma när veterinären släppte ner Frazze på golvet för att se hur han rörde sig och Frazze sprang raka vägen till mig! Sista dagarna i mars hämtade jag äntligen hem Frazze!
 
April
eftersom jag kunde anpassa när jag villa jobba var det väldigt lugnt den här månaden, jag valde att vara hemma med Frazze vilket också var tanken med mitt valpköp under det här halvåret! Vi fick komma och titta på lägenheten där de skulle ha tapetserat om och måla taket och det visade sig att det tydligen även innefattade att byta fönster, måla om Alla målade ytor, nya golv, nya vitvaraor inklusive diskmaskin och ny toalett. Vår lägenhet såg ut som en köpeslägenhet när vi var där och titta, vilken lycka! Den 15 fick vi äntligen lägenheten och efter att ha varit tillsammans i 3 och 3 månader tog vi steget och flyttade ihop. För mig var det två stora steg i ett, inte bara att flytta ihop utan även att flytta hemifrån. Det kändes väldigt konstigt i början att inte bo med mina föräldrar, även fast jag såklart trivdes med att bo med Micke! Patrik fyllde år som vi firade och Zigge fyllde 8 år och Nizze 6 år, var tar tiden vägen? Sista två veckorna kunde jag inte längre stå i mot utan jobbade en hel del på årbyskolan. Zigge gjorde premiär i veteranklassen på utställningen i västerås. Jag blev kallad på min livsförsta intervjju till ett lärarjobb jag sökt. Men samma dag som jag fick svaret att jag var för oerfaren så fick jag också ett ovärdeligt erbjudande från Årbyskolan. Att i en termin få vikariera för en av mina gamla handledare när hon var tjänsledig. Detta vikariat innbar ett halvår på ett fritids som jag väl kände till och dessutom halva dagarna i en åk. 1 med en av de handledare som jag haft som mest. Vilket guldläge och jag tvekade inte en sekunde! Med glädjetårar i halsen tackade jag och visste att jag skulle få den bäst tänkbara starten på mitt yrkesliv!
 
Maj
Maj inleddes som vanligt med att Hundgallerian fanns på plats i strängnäs på deras 1:a majuställning. Jag fortsatte jobba på årbyskolan och vi hade avslutning på vår lydnadskurs där vi fick både blommor och choklad av kursdeltagarna. Jag höll i en rallylydnadsdag på Eskilstuna brukshundklubb och Äntligen börjar den verksamheten komma igång, själv har jag hållt på sen 2007 men inte riktigt fått någon napp. Temadagen var uppskattad och många fler började bli aktiva efter denna dag! Jag avslutade min första termin som lärare innan vi i slutet av maj stack iväg till Varberg på semester och hundträff.
 
Juni
Månaden inleddes i Varberg där vi hade vår uppskattade Bichonträff. Många bichoner var det, både kända och nya ansikten och vi hade precis lika roligt som vanligt på Södra Näs camping! Efter hundträffen hade vi en vecka kvar i Varberg som semester och vi njöt i fulla drag av världens finaste stad, av havet, av ullared och av att bara vara! Jag började med min livs första egna kurs som instruktör, en valpkurs och det var jättekul! Till min hjälp hade jag Bella och tikllsammans fick vi följa dessa härligas valpars utveckling.  Midsommar firades hemma hos fina högskolekamrater där vi åt sillunch och umgicks, väldigt trevligt! Jag for vidare till klubben för midsommarsfirande där vilket också var väldigt trevligt. Zigge fick sitt tredje 1:a pris i nybörjarklassen och är nu uppflyttad till fortsättnignsklassen. Zigge kan nu lägga till titeln Rldn i sin stamtavla! Min fina guddotter föddes i slutet av månaden och jag är en stolt Gudmor till Frida!
 
Juli
Mickes släkt drog ihop en resa till tallin och jag åkte kryssning för första gången. Vi var ett gäng på ca 40 personer som blev hämtade i slagsta och vi hade en helt fantastisk helg. Tallin var väldigt fint och vi valde att hyra cyklar för att hinna med att se så mycket som möjligt. Mickes semester började äntligen och det var väldigt skönt att få umgås hemma ordentligt och vi valde att göra om i vardagsrummet. Alla svarta möbler byttes ut till Ek och micke var väldigt nöjd! Vi tog tåget till Helsingborg för att ha semester i Mickes hemstad och prickade in det med Helsinborgsfestivalen. DEn festivalen är kanske 15 gånger större än tunas och därför blev det extra rolig att gå runt på marknaden, äta från matvagnar och gå ut på kvällen! Vi turade till helsingör (var tanken) men blev kvar i den fina staden i 6 timmar innan vi tog oss tillbaka till Helsingborg igen.
 
Augusti
Zigge gjorde premiär i fortsättningsklassen men det gick inte hela vägen, godisarna i 8:ans frestelse lockade för mycket. Av denna skål åkte han dessutom på noskvalster, dåligt av dommaren att inte ha stängda burkar som reglerna säger! Jag började mitt fantastiska vikariat på Årbyskolan och hela månaden gick åt till att komma in i rutinerna att faktist jobba varje dag, det har jag aldrig gjort förrut! Vi välkomnade 1:orna till vår klass och det var väldigt kul att få vara med från början! Nizze operreade bort en massa fula tänder och en godartad tumör, efter detta blev han som valp på nytt och mår väldigt bra! Pappa fyllde år och vi firade honom
 
September
Jobbet fortsatte och vardagen med rutiner rullade på. Jag var helt slut efter jobbet och gjorde inte mycket annat än att umgås med hundarna och vår soffa på eftermiddagarna. Jag och mamma spenderade min första månadslön på stan vilket var väldigt kul! Jag blev extremt förkyld och missade därför utbildningen till allmänlydnadsinstruktör. Det var bacillattacken från alla barn som tog ut sin rätt och i fyra dagar låg jag däckad på soffan, tur i sådana lägen att man har folk som kan hjälpa en med hundarna!
 
Oktober
Jag började komma in i rutinerna på jobbet och nu blev det lättare att överleva dagarna även efter jobbet. Jag ser i almenackan att jag hade det väldigt tomt och jag la helt enkelt ner all krut på jobbet! Jag påbörjade min utbildning för att bli Rallylydnadsinstruktör och lärde känna ett härligt rallylydnadsgäng! Det blev dags för dop för min älskade guddotter Frida och jag fick äran att hålla henne genom hela dopet, nu är hon min guddotter på riktigt!  Jag och Micke åkte på kryssning med viking line, vi försökte få med oss kompisar men ingen kunde så vi slog till på stort, tog en lyxhytt och åkte själva. Vi hade en jättemysig helg och dessutom fick vi en timme längre tack vare att klockan ställdes bakåt! Micke fyllde år och det firade vi såklart!
 
November
Instruktörsutbildningne i rallylydnad fortsatte och mycket tid gick åt till mina projekt i utbildningen. Jag var ute och åt med mina kollegor vilket var superkul då jag som vanligt kände mig som en i gänget. jag fyllde år och det firade vi i dagarna tre då jag hade vänner, familj och släkt hemma hela helgen! Tack för alla fina presenter, både min familj och mina underbara vänner vet attjag älskar att få paket! Jag och Tove hade en helg här hemma hos mig då hon och Frida sov över, vi gick på stan och bara var, så underbart att få rå om dom en hel helg!
 
December
Alla förberedelser började inför jul och jag fick pynta ett eget hem för första gången. Jag jobbade på med mina projektekipage i rallylydnaden och på jobbet arbetade vi för fullt med julen, gick fackeltåg till kyrkan första advent och sjöng julsånger. Jag såg det mest fantastiska luciatåget som årbyskolans högstadie gjorde och det var en upplevelse för livet med dans, rappande pepparkakor och solosång. Vi firade mormor som fylled år och åkte skridskor med jobbet. Stockholms hundmässa kom äntligen och vi gjorde premiär med Hundgallerian som försälhjare på mässan. 25 000 människor senare så var vi trötta men glada och efter dne helgen har beställningar ökat mycket! Hem en dag från stockholm för att jobba min sista dag på jobbet innan vi for till Ullared. Det var tungt att sluta, jag har fäst mig otroligt vid barnen och vid mina kollegor och det var inte helt utan tårar jag satt i bilen hem på eftermiddagen. En väldigt tung dag, men jag är otroligt tacksam över den här terminen och jag tackar mitt arbetslag för den starten ni har gett mig. Nu är jag ännu mer redo för att stå på egna ben och en dag få en egen klass! I ullared shopade vi loss på Gekås, firade jul med min mammas faster i Varberg och smugglade in lite julklappar under hennes gran när hon inte såg. Vi kom hem dagen före julafton och då var det bråttom. Vi skulle ju fira här hemma hos oss och julafton var en dag fylld av juljklappar och god mat. Vi saknade micke som firade med sin släkt i hbg men på juldagen var ordningen återställd och han hemma hos oss! Frazze blev mystiskt sjuk och bara skrek av smärta. En sparrisjakt senare och med sparris i magen piggade Frazze snabbt på sig. Vad han hade ätit får vi nog aldrig veta, men tur att sparrisen hjälpte! Mycket jobb på slutet med allt rallylydnadsarbete men nu är det inskcikat och i skrivandes stund är det fyra timmar kvar innan våra gäster kommer för att fira Nyår. Jag önskar av mitt hjärta att det inte blir så mycket fyrverkerier och önskar er alla ett gott nytt år!