Tentan är avklarad för snart en vecka sen och det känns fantastiskt bra!
Jag satt i drygt 5 timmar och när jag var klar hade jag skrivit 14 sidor.. Jag var trött i handen och tjock i huvudet men minsann hade jag tömt min lilla hjärna på all kunskap jag hade. Jag gjorde det bästa jag kunde och jag tycker att jag hade förberett mig innan så därför måste jag helt enkelt känna mig ganska nöjd med min prestation. Sen hur långt denna prestation räcker kan man ju fråga sig och det får jag svar på om ca 3 veckor.

Efter Tentan träffades vi ett tjejgäng (som alla skrivit tentan) vid 21.00 för att äta och avreagera oss med varandra. Maten blev på Akropolis, lyxfredag (!) men det var vi värda! När vi smaskade på vårt goda kött med pommes så diskuterade vi tentan i detalj och det var skönt att få  höra hur de andra tänkt, gjort och kopplat. Mätta och belåtna blev vi nästan utkastade efter två timmar när personalen ville gå hem ;) Då tog vi våra dansskor och gick vidare till Harrys och dansade loss resten av natten. Det var skönt att bara släppa alla tankar på tentan och ha kul till bra musik med goda vänner!

Denna vecka starta vår VFU (verksamhetsförlagd utbildning) och det är underbart att vara tillbaka igen ute i verksamheten. Jag är i en tvåa och jag måste ännu en gång få säga att jag har helt klart val rätt yrke och rätt inriktning. Jag har väldigt mycket kvar att lära mig och varje dag får jag nya upplevelser, jag ser till hur personalerna där jag är arbetar och lär mig nytt varje dag. Det känns storartat att jag om drygt ett år är färdig på papper för att stå där själv och ha mina egna elever.. därför tar jag alla chanser jag får nu att även kunna bli färdig inombords och suger åt mig all kunskap jag kan få!

Det finns dock två tråkiga saker. Idag missar jag min vfu och troligen imorgon också för jag har en sådan sprängande huvudvärk så att jag blir snurrig så fort jag reser mig. Dessutom, har jag en tenta på 3 sidor som ska in imorrn kväll och jag har skrivit en sida.. när skriver man en tenta när huvudet värker av endast denna text?

Det löser sig, det gör det allltid! Jag ska i alla fall resa mig bort från datorn nu för jag känner hur högljutt mitt huvud protesterar mot denna påfrestning.

Tjingling