Denna helg har varit en ren lyx ur hundintresse perspektiv. Södermalands kennelklubb annordnar alltid i augusti en officiell utställning, som brukar vara i Nyköping. Iår har de flyttat denna utställning och istället var den på ekängen här i Eskilstuna, kanon för min del!
Så lördagen ställde jag ut Zigge, det var 18 anmälda Bichoner. Han fick först en 1:a vilket jag är väldigt glad över! I öppenhans konkurransen kom han 4:a utan ck vilket gjorde att det tog stopp där och vi åkte ut, men jag är väldigt nöjd över min 1:a då jag och mamma klippt honom helt själva!
För ibörjan när vi klippte fick han nämligen många 2:or vilket innebär att man åker på studs, så det går framåt.
Dommarkritiken var så gott som bara positiv, det enda mindre positiva var att han han har börjat fått tångbett, vilket stämmer helt, det beror på ålder och hans incident med bilen.
Så här skrev dommaren om Zigge:
6-årig hane, bra propotioner. Maskulint huvud. Tångbett. Tillräckligt pigmenterad, fina öron och korrekt överlinje. Bra korsrygg och svans, välkroppad hane. Bra ben och tassar, utmärkt päls och presentation"

Hon lyckades till och med flika in en positiv kommentar till mig om hur jag presenterade honom, alltid lika kul!

Inte nog med att jag är nöjd med själva Zigge så var hela dagen väldigt lyckad. Stämningen runt ringen var väldigt trevlig och vännskaplig och då blir själva utställningen direkt mycket trevligare. Vi hade det fullt i vårat tält hela tiden av bichonvänner, släkt och vänner, precis som det ska vara!
Kvällen avslutade vi med trevligt sällskap, mat och fika!

Även idag har det varit utställning där och jag skulle egentligen har ställt Tarzan. Tyvär krångla borelian till det så vi var tvungna att avstå, men det kommer fler gånger! Jag var iaf nere under förmiddagen och kollade på alla andra Berner Sennen, fikade (såklart) och shoppade bland alla försäljare. Detta ser jag också som en lyx att kunna åka till utställningen även den dagen jag själv inte ska ställa, utan att behöva åka massa mil!

Ett bra arrangemang av SÖKK och jag hoppas utställningen läggs här i Eskilstuna nästa år också! :)

Tjingeling


Det bästa hos människan är hunden!